Babka w formie mini – bezglutenowa

Dawno nie było żadnego przepisu, tym razem coś ciekawego a mianowicie babka formie mini w dodatku bezglutenowa.

składniki:
szklanka uniwersalnego koncentratu mąki bezglutenowej
pół szklanki mąki ziemniaczanej
szklanka cukru
5 jajek
25 dag margaryny
łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego

Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę, proszek do pieczenia, w między czasie rozpuścić margarynę i gorąca wlać do ciasta.


Tak wymieszane ciasto wlewamy do papilotek na muffinki, mi ciasta wystarczyło na 16 babeczek.
Całość wkładamy do piekarnikami i pieczemy w temp. 180°C przez 20-25min.
Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem i zjadamy 😀

Ten wpis powstał dzięki blogowi „Nie typowe wypieki” zapraszam do odwiedzania 🙂

Opublikuj komentarz

You May Have Missed