Hamburgery
Wczoraj były bułeczki, dzisiaj coś do środka tych bułeczek 🙂
Składniki:
500g mięsa mielonego najlepiej wołowego
1 jajko,
1/3 szklanki bułki tartej,
2 łyżki musztardy,
ser zółty,
pomidor,
ogórek kiszony,
cebula,
sałata,
sól, pieprz, ketchup, majonez
Mięso na hamburgery mieszamy z bułką, jajkiem, musztardą, pieprzem i drobno posiekaną cebulą, następnie formujemy z nich kuleczki, spłaszczamy je i robimy ładne hamburgery. Tak przygotowane mięso grillujemy aż nam ładnie zacznie się rumienić, najlepiej dociskać czymś mięso żeby było płaskie, parę minut przed ściągnięciem mięska z grilla solimy i kładziemy na niego plasterki sera i czekamy aż się rozpuści.
Tak upieczone mięsko wkładamy do naszych bułeczek i dodajemy nasze ulubione dodatki.
Można też na chwile położyć nasze bułki na grilla, wtedy będą chrupiące.
Smacznego!
1 comment